TELEFONUL COPILULUI 116111 POATE FI FORMAT ȘI DIN STRĂINĂTATE

Migranții moldoveni care doresc să anunţe un caz privind necesitatea asistenţei unui copil din Republica Moldova au posibilitatea de a forma din străinătate «Telefonul Copilului» (+373 22) 116111. Informația a fost confirmată astăzi de către reprezentanții Moldtelecom.
La moment, serviciul este funcțional zilnic, inclusiv în zilele de odihnă și sărbători, de la orele 8:00 pînă la 21:00, iar în scurt timp va funcționa 24 din 24 de ore.
De serviciile „Telefonul Copilului” 116111 pot beneficia în primul rînd copiii, dar şi părinţii, îngrijitorii unui copil sau orice persoană care doreşte să anunţe un caz privind necesitatea asistenţei unui copil.
Consultanţii vor oferi consiliere pentru depăşirea problemelor psihoemoţionale ale copiilor sau cele de relaţionare între părinţi/îngrijitori şi copii, evalua nevoile imediate ale copilului şi potenţialul risc de expunere la violenţă, neglijare sau exploatare.
Reamintim că noul serviciu telefonic gratuit pentru asistenţa copilului 116111 a devenit funcţional din 1 iunie 2014 în Republica Moldova. Acest serviciu permite soluţionarea problemelor copiilor prin intermediul consilierii, informării şi adresării către autorităţile specializate în domeniul protecţiei copiilor. Ei vor putea apela asistenţii sociali şi vor putea să vorbească cu aceştia despre trăirile pe care le au.
Numărul 116111 este primul din cele trei numere scurte pentru servicii cu caracter social armonizate la nivel european pe care Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) le-a anunţat disponibile pentru atribuire şi are identitate paneuropeană. Acest număr este utilizat ca serviciu de asistenţă telefonică pentru copii în toate cele 28 de state ale Uniunii Europene şi poate fi accesat GRATIS atît prin reţeaua de telefonie fixă, cît şi cea mobilă.
Sursa: lastrada.md. SURSA: http://www.viza.md/node/23270